Valitut rajaukset: Poista rajaukset
KAKE1-3002
Opintojaksolla osallistuja perehtyy kestävän kehityksen vaatimuksiin erityisesti Humakin näkökulmasta. opintojaksolla opiskelija oppii kestävän kehityksen periaatteet ja oppii etsimään kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja ja toimintamalleja. Opiskelija saa opinnoissa käyttöönsä tietopohjan, jonka kautta hän pystyy edistämään kestävän kehityksen periaatteiden toteutumista. Hän osaa määritellä erityisesti sosiaalisia ja kulttuurisia kestävyyshaasteita ja tunnistaa niihin kuuluvien asioiden ja ongelmien moninaisuuden. Verkossa suoritettava opintojakso vaatii opiskelijalta pääsyä internetiin, tietokoneen ja opiskeluun tarkoitettujen ohjelmien (hoodle, zoom/teams) käyttöä. Opiskelu vahvistaa opiskelijan kykyä edistää kestävää kehitystä omassa organisaatiossaan. Siksi opintojakso sopii kaikille kehittämisestä kiinnostuneille. Taso: Oppija
TUKO2-3002
Oppija-taso 5 op:n opintojakso koostuu osista Kuvakommunikointi ja muut graafiset kommunikointikeinot 3 op (arviointi hyl-5) ja Kommunikoinnin apuvälineet ja kommunikointisovellukset 2 op (arviointi hyl-hyv). Opintojaksolla opiskelija oppii ymmärtämään kuvakommunikoinnin ja graafisen kommunikoinnin periaatteita. Jaksolla opitaan myös merkkiopin perusteita. Opintojaksolla opiskelija oppii käyttämään kommunikoinnin apuvälineitä ja sovelluksia vuorovaikutustilanteissa. Jaksolla harjoitellaan esimerkiksi kommunikointikansioiden käyttöä. Jaksolla tutustutaan myös kuulon ja näön yleisimpiin apuvälineisiin. Jaksolla tutustutaan kuvapankkeihin sekä kuvien käyttöoikeuksiin. Kuvan käyttöä käsitellään myös saavutettavan viestinnän näkökulmasta. Jakson jälkeen opiskelija löytää tiensä kuvakommunikointia käsittelevän kirjallisuuden ja muun aineiston äärelle. Opintojaksolle kannattaa tulla oppimaan, millaisia tehtäviä kuvalla voi olla erilaisissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa. Opintojakso soveltuu kaikille visuaalisesta viestinnästä ja kommunikoinnin apuvälineistä kiinnostuneille. Erityisen hyvin jakso sopii heille, jotka arjessa ja työssä kohtaavat kommunikoinnin apuvälineitä käyttäviä ihmisiä. Opintojakso soveltuu mainiosti esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan-, sekä kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Tarvitset opintojaksolla tietokoneen ja toimivan verkkoyhteyden. Voit hyödyntää opintojaksolla halutessasi myös älypuhelimen mahdollisuuksia.
TUKO4-3001
Oppija-taso 5 op:n opintojakso koostuu osista - Kirjoitettu selkokieli 2 op - Selkovuorovaikutus ja selkopuhe 3 op. Suositellaan viittomakielen tulkkauksen suuntautujille vapaavalintaisina opintoina. Selkoilmaisu-opintojakso antaa opiskelijalle perustiedot selkoilmaisusta kokonaisuutena. Selkokieli ymmärretään opintojaksolla laajasta näkökulmasta. Opintojaksolla tarkastellaan selkokieltä myös visuaalisesta näkökulmasta. Opintojaksolla käsitellään kirjoitetun ja puhutun selkokielen keskeisiä tekijöitä ja harjoitellaan niiden tuottamista. Opintojakson aikana opiskelija lukee selkokielisen kirjan. Selkoilmaisu sopii kaikille, jotka haluavat saada perusymmärryksen selkokielen moninaisuudesta. Opintojakso on antaa työkaluja opiskelijalle käyttää ja kehittää selkokielen taitoa edelleen. Opintojakso soveltuu etenkin opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskenteleville. Opintojaksolla opiskelija tarvitsee toimivan verkkoyhteyden sekä mikrofonin ja kameran.